Choď na obsah Choď na menu

Keďže som mala súrodencov až po 11 rokoch, milovala som všetky zvieratá.
 
5-ročná
 
Raz mi otec chcel urobiť veľkú radosť a chytil mi malú myšku, ktorú uviazala nohu niťou. Išla som s ňou celá šťastná na prechádzku do záhrady, Zrazu pribehol susedov kocúr a myš mi zožral aj s niťou. Strašne som kričala. mama vybehla a vôbec nechápala čo sa stalo. Otec bol veľký výmyselník a humorista.
 
8- ročná
 
Naša fenka mávala často mladé, vždy som sa s nimi hrávala a moje sukne boli vždy oškubané. Keď som pásla husi, tak som doniesla mame plnú zásteru malých žabiek, ktoré sa rozutekali po celej kuchyni. Mama bola veľmi nahnevaná a vyhrešila ma.
Keď som pásla kravu, videla som na skalách a chodníku veľa malých žltých jašteričiek/salamandra. Nazbierala som si ich a doniesla domov. Dlho som sa z nich však netešila, lebo všetky sa rozutekali. Bola som z toho veľmi nešťastná.
 
10- ročná
 
Pásla som kravu a barana po železničnom svahu. Mali sme doma čierne strakaté prasiatko, ktoré keď zistilo, že krava s baranom je preč, vyškriabalo sa cez chlievik a vystopovalo nás kde sa nachádzame. Pribehlo k nám a začalo behať po koľajniciach. V tom som počula prichádzať vlak. Kravu s baranom som odviedla a dala som sa naháňať prasa. Vlak trúbil. Keď videl rušňovodič, čo sa deje, musel zastaviť a spolu so sprievodcom mi pomáhali. Cestujúci sa vytŕčali z okien, smiali sa. Bola to pre nich veľká komédia. Odvtedy sme prasa poriadne zatvárali.